Over Mij

Over Mij

Ik ben Leslie van Schijndel en woon met mijn man en 3 zonen in Berkel en Rodenrijs.

Naast mijn werk bij Koninklijke Visio (een revalidatie organisatie voor slechtziende en blinde mensen) waar ik met zeer veel plezier en voldoening mensen coach, begeleid en adviseer met een arbeidsvraag, ligt mijn passie bij het coachen, motiveren en ondersteunen van kinderen en jongeren.

Mijn doel in een coaching traject is om de ouder(s) en het kind inzicht te bieden, te ondersteunen en te begeleiden naar verandering en verbetering.

Mijn opleidingsachtergrond is HBO Jeugdwelzijnswerk en HBO coachen.
Daarbij heb ik de opleiding tot kernvisiecoach gedaan. De Kernvisie methode leert kinderen (en volwassenen) diverse technieken aan om lesstof zelf visueel op te slaan en blijvend te kunnen reproduceren. Zij worden zelf verantwoordelijk voor de oplossing, er wordt dus ook veel aandacht besteed aan het opbouwen van de motivatie van het kind.
Het doel van coaching met de Kernvisie methode is om het kind op een natuurlijke manier vanuit zijn/haar eigen persoonlijke kracht te laten leren. En het resultaat hiervan is dat het kind weer plezier krijgt in leren wat natuurlijk zijn weerslag heeft op de motivatie van het kind.

Hiernaast geef ik de trainingen "ik leer leren" en  “snel leren = leuk leren” aan middelbare scholieren en studenten. Het doel van deze trainingen is om beter inzicht te krijgen in hun eigen manier van leren en technieken en tips te krijgen om dit te verbeteren.  De scholieren en de studenten ontdekken zelf wat werkt en hoe ze hun leerwerk optimaal kunnen plannen en uitvoeren.

Ik heb een NLP opleiding (Neuro Linguïstisch Programmeren) in combinatie met Systemisch Werken en TA (Transactionele Analyse) afgerond.
De bewustwordingsmethode van de NLP maakt structuren achter het gedrag van mensen helder en geeft een veelheid aan technieken, waarmee het eigen gedrag en dat van anderen kan worden gestuurd.
Deze opleiding sluit in mijn beleving heel goed aan bij mijn boven beschreven doel.

Aangezien ieder kind uniek is, zal ik tijdens mijn coachen, begeleiding op maat bieden.